2017. június 8., csütörtök

Nincs bocsánat

Ericsson-díjat kapott a Tanárnő. Tuti nem olvassa a blogomat (remélem), de azért álljon itt annyi, hogy gratulálok neki és reménykedem benne, hogy még sok-sok éven át lesz lehetősége beégetni a kuplungot. Kiváló tanár, sok mindenre csak most jövök rá. Örülök, hogy hat éven át tanított, kevesebb lenne most az életem, ha ez nem így történt volna.

9 megjegyzés:

 1. De jó fej
  Ismeretlenül is gratulálok, szép teljesítmény!!

  VálaszTörlés
 2. Fiam a suliban egy évre "kölcsönkapott" egy idős mat/fiz tanárnőt, hasonló kvalitásút/stílusút. Szárnyalt ebben az időszakban.

  Eü/magánéleti okok miatt leköszönt ez a kiváló pedagógus, azóta nyögve nyelünk. De a tudás már szerencsére megvan.

  Gratulálok a Tanárnőnek!

  VálaszTörlés
 3. Ezek a fő dolgok, amik eszembe jutnak róla és megoszthatók az internet nyilvánosságával:

  1. Soha ne késs, ha mégis elkésel, inkább ne is kérj bocsánatot, mert úgyis tudod, hogy nincs bocsánat. Ezt valóban sokat mondta.

  2. Amikor megkérdezte, hogy mindenki érti-e és valaki jelentkezett, hogy nem érti, mindig megkérdezte, hogy mit nem ért. Ha azt mondta valaki, hogy "az egészet", na akkor jött a vihar. Mindig tű pontosan meg kellett neki mondani, hogy hol vesztettük el a fonalat, különben robbant. Ez rendkívül fontos volt, erre is csak utólag jöttem rá. Azokon az órákon kényszerültem rá, hogy mindig megtaláljam a pontos helyét annak, ahol valami nem stimmel, amit már nem értek, később ez a készség rendkívüli kincsnek bizonyult.

  3. Egyszer pedagógusnapra kapott egy doboz bonbont. Azonnal felbontotta, kérdezett elég nehezeket és aki először helyesen válaszolt, annak dobott egy bonbont. Egyik kérdésre a B-ből egy (Tanárnő szerint a topmodell formától kissé husibb) csaj válaszolt, mire megállt a keze a levegőben és azt mondta, hogy neki nem ad csokit, mert neki fogyókúráznia kell. Azóta a csaj lefogyott és modellkedett is egy időben. Célba ért ez is.

  4. Az érettségi előtti napon meghívott minket a vidéki telkére mondván, hogy akkor már úgyse lehet tanulni, nem is tesz jót. A kertben napoztunk, közben azt találgattuk, hogy mi lesz az irodalom tétel. Libamájat sütött nekünk és volt hozzá lilahagyma azzal a felkiáltással, hogy aki nem eszik hagymát a májas kenyérhez, az egy jeggyel rosszabbat kap matekból.

  Na jó, úgy döntöttem, hogy itt az ideje meglátogatnom egy sült libamájjal és egy fej lilahagymával. Elviszem neki a doktorim, úgyis beleírtam a köszönet fejezetbe.

  VálaszTörlés
 4. Ha valóban sort kerítesz rá (hogy elmész hozzá), az biztos fantasztikus lesz!
  Neked is, és neki is.
  Feltétlenül írj róla!

  VálaszTörlés
 5. Sztem mi eléggé egy iskolába jártunk :)

  VálaszTörlés
 6. Olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, pedig eléggé utáltam én ezt a sulit:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neeeee, te is? Vagy gyakorlotanitas?

   Törlés
  2. A bloggerek krémje megfelelő képzést kapott.

   Törlés
  3. Na jó, beismerem, de csak általánosban:)

   Törlés

Kérlek, légy tekintettel másokra.